ODS Classic 2022

27 augustus 2022

We gaan er een extra mooie editie van maken met z’n allen!
Schrijf je team nu in

De 28ste ODS Classic op 27 augustus 2022

Een mooie, besloten wielertoertocht door Zuid-Limburg. We verwachten dit jaar ook weer 1.350 deelnemers. Zij gaan fietsen over 3 afstanden: 75, 100 en 130 km. Een echte happening! De ODS Classic staat bekend om zijn deelname in teamverband, normaliter primair voor medewerkers, gezinsleden en gepensioneerden van de bij ODS aangesloten bedrijven. Maar ook dit jaar kunnen gastenteams zich weer inschrijven.

Mooie en duidelijke routes, voor alle niveaus

Geschikt voor wielerliefhebbers van alle niveaus. Er zijn drie afstanden: 75, 100 en 130 km. Drie duidelijk uitgepijlde routes door de heuvels van Zuid Limburg en de Euregio.

Volledig verzorgd

Tijdens de ODS Classic zijn veel faciliteiten inbegrepen bij de inschrijfprijs. De start & finish locatie biedt volledig verzorgde faciliteiten: alles van parkeren tot eten, drinken en douchen. Langs de route zorgen we voor medische en technische begeleiding en uitgebreide voorzieningen op de pauzeplekken. Onze fotografen leggen het evenement onderweg langs de route en op de start- en finishlocatie vast.

Impressie ODS Classic 2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 vond de 27e editie van de ODS Classic plaats bij de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg. Tijdens deze dag, namen ruim 1.350 mensen deel aan deze editie van de ODS Classic.

Bekijk de foto's van ODS Classic 2019

Programma

Donderdag 25 augustus

7:30 uur – 17:30 uur Ophalen startbewijzen bij ODS Vitaal, Mauritslaan 49, 6129 EL Urmond. Bij de balie in de grote hal.
Let op! Startbewijzen zo veel mogelijk van te voren op te halen in Urmond. Dit om drukte op de dag van het evenement in Sittard te voorkomen.

Zaterdag 27 augustus (wijzigingen voorbehouden)

8:45 uur Opening Classic
9:00 uur – 10:30 uur Start ploegen
+/- 14:00 uur Eerste fietsers retour, aansluitend buffet geopend
+/- 18:00 uur Laatste fietser binnen op de finishlocatie

Faciliteiten. Goed verzorgd, zoals je van ODS gewend bent!

Start & Finish locatie

De start- en finishlocatie is het Fortuna Sittard Stadion in Sittard. De locatie is van alle gemakken voorzien. Zo is er onder andere:

 • Goede parkeergelegenheid
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Tassengarderobe (bij ODS infobalie)
 • Mecaniciens bij start- en pauzeplaatsen
 • Gratis koffie / thee en sportdrank voor de start
 • Groepsfoto bij start
 • EHBO en andere medische zorg
 • Sportmassage na de finish
 • Ontvangst door rondemissen bij de finish
 • Douches en kleedruimtes
 • 2 consumpties na afloop
 • Pastabuffet
Op de route

Op de route is een grote pauzeplek voor de lunch en per afstand twee kleine verzorgingsplekken ingericht. De volgende faciliteiten worden aangeboden:

 • Sportdrank, water en versnaperingen op de
  verzorgingsplekken
 • Een compleet lunchpakket op de grote pauzeplek in Simpelveld met onbeperkt gebruik van koffie, thee en bouillon en een frisdrank naar keuze
 • Sanitaire voorzieningen op alle pauzeplekken
 • Statische mecaniciens op alle pauzeplekken en motard/mecaniciens onderweg
 • EHBO en massagepost in Simpelveld
 • Medische begeleiding op de route door artsen en verpleegkundigen
 • Begeleiding door materiaalwagens en bezemwagens voor repatriëren fietsers en fietsen
 • Beveiliging door motards en verkeersregelaars

3 Schitterende routes. Voor iedereen een passende afstand.

De routes van de ODS Classic 2022 zullen medio augustus worden gepubliceerd als kaartje en als gpx-bestand. Hou deze pagina, de nieuwsbrief en Facebook in de gaten! Een schets van de routes vind je hieronder. Voor de mentale voorbereiding en de voorpret 🙂

ODS Classic 2022 75 km
ODS Classic 2022 100 km
ODS Classic 2022 130 km

Locatie en bereikbaarheid

Parkeren / fietsenstalling / bagage

Goede parkeergelegenheid aanwezig. Gedetailleerde informatie volgt.

Er is een bewaakte bagage-opslag en fietsenstalling waar u uw bagage en fiets veilig achter kunt laten.

 

Routebeschrijving

Op de A2 neemt u zowel vanaf Maastricht/Heerlen, alsook vanaf Eindhoven, afrit 48 (Urmond). U volgt de bebording richting Sittard via de Urmonderbaan. Zodra u op de Bergerweg bent volgt u de borden Stadion – daarna kunt u de ODS bebording volgen.

Navigatieadres: Milaanstraat 120, 6135 LH Sittard

Reglement

De 11 gouden regels
 1. Deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Men kan slechts deelnemen met een stuurbordje en/of een rugnummer. Het stuurbordje dient goed zichtbaar aan het stuur van de fiets te worden bevestigd en/of het persoonlijk rugnummer dient goed zichtbaar op de rug te worden gespeld.
 2. Het karakter van de fietstocht is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht.
 3. Deelnemers zijn gewone verkeersdeelnemers en zijn als zodanig gehouden aan de wettelijke verkeersregels. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2 personen op voorwaarde dat dit geen hinder veroorzaakt.
 4. Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking
 5. Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij rustpunten, start en finish.
 6. Deelnemers zijn zich volledig bewust van alle risico’s die deelname met zich mee kunnen brengen. Zij waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 7. Deelnemers rijden voor eigen risico. Het dragen van een valhelm is verplicht.
 8. Het gebruik van volgauto’s op de route is verboden.
 9. Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de organisatie volgen.
 10. Deelnemers kunnen bij wangedrag en het niet navolgen van deze gedragsregels uitgesloten worden van de toertocht waar men aan deelneemt en tevens onderstaande toertochten
 11. Met Justitie in Maastricht is afgesproken dat de politie bij excessen tijdens de tocht repressief zal optreden. De organisatie zal desgevraagd de personalia van zich misdragende deelnemers aan de politie overhandigen.

Inschrijven voor ODS aangesloten bedrijven.
Individueel en teams.

Bij inschrijven verklaart de deelnemer:

 • Kennis te hebben genomen van het gedragsreglement (de 11 gouden gedragsregels) en zich daaraan te houden;
 • Er mee in te stemmen dat zijn personalia in voorkomende gevallen aan Justitie en overige toertochten worden overhandigd;
 • Deel te nemen aan de toertocht op eigen risico;
 • Voor het volbrengen van de toertocht voldoende gezond is;
 • Over deugdelijk materiaal te beschikken.
 • Er mee in te stemmen dat kosteloos annuleren kan tot en met 18 juli. Daarna worden de kosten doorbelast.

Ik ben ODS lid en schrijf me in voor de ODS Classic 2022

Inschrijven voor gastenteams.
Open inschrijving.

In het kader van de 28e editie van de ODS Classic nodigen we collega bedrijven en fietsteams uit om deel te nemen aan deze editie als een gastenteam. Wil je als gastenteam inschrijven voor de ODS Classic? Vul dan het onderstaande contactformulier in en je ontvangt na controle de mogelijkheid om in te schrijven.

Spelregels:

 • Gastrijders kunnen alleen starten als teams (minimaal 2 personen), geen individuele inschrijvingen;
 • Je neemt deel aan de ODS toertocht op eigen risico;
 • Je confirmeert je aan het gedragsreglement van ODS (de 11 gouden regels);
 • Je ontvangt 1 factuur voor het gehele team. Kosten bedragen € 55,- exclusief BTW (21%) per deelnemer;
 • 1 deelnemer van het team fungeert als teamcaptain. De teamcaptain beheert alle inschrijfgegevens van het team en is de contactpersoon;
 • Door het formulier hieronder in te vullen ontvang je na controle van de gegevens van ODS een bericht met de mogelijkheid om in te schrijven;
 • Wil je meer informatie over de ODS Classic voordat je je als gastenteam inschrijft? Neem contact op met ODS via 046-410 6236 of info@ods-vitaal.nl.
 • Je kunt kosteloos annuleren tot en met 18 juli. Daarna worden de kosten doorbelast.

Inschrijving sluit maandag 15 augustus 12.00 uur.

  Scoor nu het ODS-wielertenue!
  Geef je bestelling vóór 8 juni door.

  Wil jij voortaan ook rond rijden in het nieuwe ODS-wielertenue? Bestel dan nu het nieuwe ODS wielertenue van Bioracer. Bioracer kleedt nu ook het DSM Prof Team! Kwaliteitskleding dus. Voor slechts € 88,20 incl. BTW heb je een complete set (korte broek en shirt). Het is ook mogelijk om de kledingstukken apart te bestellen:
  • ODS Bibshort: € 42,65 incl. BTW (€ 35,25 excl. BTW)
  • ODS Jersey: € 55,36 incl. BTW (€ 45,74 excl. BTW)

  Stuur een mail, voor maandag 8 juni, naar info@ods-vitaal.nl en vermeld daarin je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en maat (m/v). Let op: de wielertenues vallen klein uit. Ons advies: bestel 1 maat groter dan je eigen maat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Bedrijven ontvangen van ons een factuur en particulieren een machtiging voor automatische incasso. Een geplaatste bestelling is bindend.

  Maattabellen vrouw
  Maattabellen man

  Wil jij ook je eigen Bioracer-kledingset?
  Fiets je graag met vrienden, collega’s of met jouw fietsclub en wil je zelf teamkleding ontwerpen? Een gepassioneerd fietser weet als geen ander hoe belangrijk comfortabele en kwalitatieve kleding is. Voor slechts € 88,20 incl. BTW kun je al een eigen kledingset laten ontwerpen (broek en shirt). Interesse? Bekijk dan de mogelijkheden via www.bioracer.com of stuur een e-mail naar Bioracer vertegenwoordiger Patrick Strouken: p.strouken@bioracer.com. Levertijd minimaal 10 weken.

  Meer ODS evenementen

  Bekijk de volledige agenda