ODS Classic 2023

26 augustus 2023

ODS Classic 26 augustus 2023

Op zaterdagmorgen 27 augustus gingen ongeveer 800 enthousiaste wielerliefhebbers van start bij het Fortuna Stadion in Sittard. Ze maakten een schitterende tocht van 78, 108 of 135 km door het heuvelland van Limburg. Geniet lekker na! Onze fotografen hebben dit jaar weer mooi werk geleverd. Hier enkele voorbeelden. Wil je de volledige reportage zien? Klik!

Meer info over de ODS Classic van 2023 volgt.

Save the date: 26 augustus 2023!

Fotoreportage ODS Classic 2022

Programma

Donderdag 24 augustus

7:30 uur – 17:30 uur Ophalen startbewijzen bij ODS Vitaal, Mauritslaan 49, 6129 EL Urmond. Bij de balie in de grote hal.
Let op! Startbewijzen zo veel mogelijk van te voren op te halen in Urmond. Dit om drukte op de dag van het evenement in Sittard te voorkomen.

Zaterdag 26 augustus

8:45 uur Opening Classic
9:00 uur – 10:30 uur Start ploegen
+/- 14:00 uur Eerste fietsers retour, aansluitend buffet geopend
+/- 18:00 uur Laatste fietser binnen op de finishlocatie

Locatie en bereikbaarheid

Navigatieadres: Parijsboulevard, Sittard

Goede parkeergelegenheid aanwezig P4 en P SABIC zijn gratis.
P Fortuna Stadion is € 8,-. Uitrijkaarten zijn hiervoor te koop (uitsluitend met pin) bij de ODS Vitaal infobalie.

Er is bagage-opslag en een fietsenstalling.

Reglement. De 11 gouden regels

 1. Deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Men kan slechts deelnemen met een stuurbordje en/of een rugnummer. Het stuurbordje dient goed zichtbaar aan het stuur van de fiets te worden bevestigd en/of het persoonlijk rugnummer dient goed zichtbaar op de rug te worden gespeld.
 2. Het karakter van de fietstocht is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht.
 3. Deelnemers zijn gewone verkeersdeelnemers en zijn als zodanig gehouden aan de wettelijke verkeersregels. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2 personen op voorwaarde dat dit geen hinder veroorzaakt.
 4. Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking
 5. Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij rustpunten, start en finish.
 6. Deelnemers zijn zich volledig bewust van alle risico’s die deelname met zich mee kunnen brengen. Zij waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 7. Deelnemers rijden voor eigen risico. Het dragen van een valhelm is verplicht.
 8. Het gebruik van volgauto’s op de route is verboden.
 9. Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de organisatie volgen.
 10. Deelnemers kunnen bij wangedrag en het niet navolgen van deze gedragsregels uitgesloten worden van de toertocht waar men aan deelneemt en tevens onderstaande toertochten
 11. Met Justitie in Maastricht is afgesproken dat de politie bij excessen tijdens de tocht repressief zal optreden. De organisatie zal desgevraagd de personalia van zich misdragende deelnemers aan de politie overhandigen.

Scoor nu het ODS-wielertenue!

Wil jij voortaan ook rond rijden in het nieuwe ODS-wielertenue? Bestel dan nu het nieuwe ODS wielertenue van Bioracer. Bioracer kleedt nu ook het DSM Prof Team! Kwaliteitskleding dus. Voor slechts € 88,20 incl. BTW heb je een complete set (korte broek en shirt). Het is ook mogelijk om de kledingstukken apart te bestellen:
 • ODS Bibshort: € 42,65 incl. BTW (€ 35,25 excl. BTW)
 • ODS Jersey: € 55,36 incl. BTW (€ 45,74 excl. BTW)

Stuur een mail, voor maandag 8 juni, naar info@ods-vitaal.nl en vermeld daarin je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en maat (m/v). Let op: de wielertenues vallen klein uit. Ons advies: bestel 1 maat groter dan je eigen maat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Bedrijven ontvangen van ons een factuur en particulieren een machtiging voor automatische incasso. Een geplaatste bestelling is bindend.

Maattabellen vrouw
Maattabellen man

Wil jij ook je eigen Bioracer-kledingset?
Fiets je graag met vrienden, collega’s of met jouw fietsclub en wil je zelf teamkleding ontwerpen? Een gepassioneerd fietser weet als geen ander hoe belangrijk comfortabele en kwalitatieve kleding is. Voor slechts € 88,20 incl. BTW kun je al een eigen kledingset laten ontwerpen (broek en shirt). Interesse? Bekijk dan de mogelijkheden via www.bioracer.com of stuur een e-mail naar Bioracer vertegenwoordiger Patrick Strouken: p.strouken@bioracer.com. Levertijd minimaal 10 weken.

Meer ODS evenementen

Bekijk de volledige agenda