ODS Classic 2023

26 augustus 2023

ODS Classic 26 augustus 2023

Op zaterdagmorgen 26 augustus gaat ie weer van start: de ODS Classic! Circa 1000 wielerliefhebbers – die werken bij een van de bedrijven die aangesloten zijn bij ODS Vitaal – gaan dan weer een mooie wielertocht maken in Zuid-Limburg. Gastenteams kunnen ook inschrijven.
We bieden drie mooie routes aan: 75, 105 en 135 km. Dus iedereen kan meedoen! Gedetailleerde informatie volgt later. Voor nu:

Schrijf je in! Als team of individueel.

Fotoreportage ODS Classic 2022

Programma

Donderdag 24 augustus

7:30 uur – 17:30 uur Ophalen startbewijzen bij ODS Vitaal, Mauritslaan 49, 6129 EL Urmond. Bij de balie in de grote hal.
Let op! Startbewijzen zo veel mogelijk van te voren op te halen in Urmond. Dit om drukte op de dag van het evenement in Sittard te voorkomen.

Zaterdag 26 augustus

8:45 uur Opening Classic
9:00 uur – 10:30 uur Start ploegen
+/- 14:00 uur Eerste fietsers retour, aansluitend buffet geopend
+/- 18:00 uur Laatste fietser binnen op de finishlocatie

Locatie en bereikbaarheid

Navigatieadres: Parijsboulevard, Sittard

Goede parkeergelegenheid aanwezig P4 en P SABIC zijn gratis.
P Fortuna Stadion is € 8,-. Uitrijkaarten zijn hiervoor te koop (uitsluitend met pin) bij de ODS Vitaal infobalie.

Er is bagage-opslag en een fietsenstalling.

De 11 gouden regels

 1. Deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Men kan slechts deelnemen met een stuurbordje en/of een rugnummer. Het stuurbordje dient goed zichtbaar aan het stuur van de fiets te worden bevestigd en/of het persoonlijk rugnummer dient goed zichtbaar op de rug te worden gespeld.
 2. Het karakter van de fietstocht is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht.
 3. Deelnemers zijn gewone verkeersdeelnemers en zijn als zodanig gehouden aan de wettelijke verkeersregels. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2 personen op voorwaarde dat dit geen hinder veroorzaakt.
 4. Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking
 5. Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij rustpunten, start en finish.
 6. Deelnemers zijn zich volledig bewust van alle risico’s die deelname met zich mee kunnen brengen. Zij waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 7. Deelnemers rijden voor eigen risico. Het dragen van een valhelm is verplicht.
 8. Het gebruik van volgauto’s op de route is verboden.
 9. Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de organisatie volgen.
 10. Deelnemers kunnen bij wangedrag en het niet navolgen van deze gedragsregels uitgesloten worden van de toertocht waar men aan deelneemt en tevens onderstaande toertochten
 11. Met Justitie in Maastricht is afgesproken dat de politie bij excessen tijdens de tocht repressief zal optreden. De organisatie zal desgevraagd de personalia van zich misdragende deelnemers aan de politie overhandigen.

Inschrijven

Inschrijven voor ODS aangesloten bedrijven.
Individueel en teams.

Bij inschrijven verklaart de deelnemer:

 • Kennis te hebben genomen van het gedragsreglement (de 11 gouden gedragsregels) en zich daaraan te houden;
 • Er mee in te stemmen dat zijn personalia in voorkomende gevallen aan Justitie en overige toertochten worden overhandigd;
 • Deel te nemen aan de toertocht op eigen risico;
 • Voor het volbrengen van de toertocht voldoende gezond is;
 • Over deugdelijk materiaal te beschikken.
 • Er mee in te stemmen dat kosteloos annuleren kan tot 14 dagen voor het evenement. Daarna worden de kosten doorbelast.

Inschrijven voor de ODS Classic 2023

Inschrijven voor gastenteams.
Open inschrijving.

In het kader van de 28e editie van de ODS Classic nodigen we collega bedrijven en fietsteams uit om deel te nemen aan deze editie als een gastenteam. Dit zijn de spelregels:

 • Gastrijders kunnen alleen starten als teams (minimaal 2 personen), geen individuele inschrijvingen;
 • Je neemt deel aan de ODS toertocht op eigen risico;
 • Je confirmeert je aan het gedragsreglement van ODS (de 11 gouden regels);
 • Je ontvangt 1 factuur voor het gehele team. Kosten bedragen € 60,- exclusief BTW (21%) per deelnemer;
 • 1 deelnemer van het team fungeert als teamcaptain. De teamcaptain beheert alle inschrijfgegevens van het team en is de contactpersoon;
 • Wil je meer informatie over de ODS Classic voordat je je als gastenteam inschrijft? Neem contact op met ODS via 046-410 6236 of info@ods-vitaal.nl.
 • Je kunt kosteloos annuleren tot 14 dagen voor het evenement. Daarna worden de kosten doorbelast.

Inschrijving sluit 17 augustus.

Inschrijven voor de ODS Classic 2023

Scoor nu het ODS-wielertenue!

Wil jij voortaan ook rond rijden in het nieuwe ODS-wielertenue? Bestel dan nu het nieuwe ODS wielertenue van Bioracer. Bioracer kleedt nu ook het DSM Prof Team! Kwaliteitskleding dus. Voor slechts € 88,20 incl. BTW heb je een complete set (korte broek en shirt). Het is ook mogelijk om de kledingstukken apart te bestellen:
 • ODS Bibshort: € 42,65 incl. BTW (€ 35,25 excl. BTW)
 • ODS Jersey: € 55,36 incl. BTW (€ 45,74 excl. BTW)

Stuur een mail, voor maandag 8 juni, naar info@ods-vitaal.nl en vermeld daarin je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en maat (m/v). Let op: de wielertenues vallen klein uit. Ons advies: bestel 1 maat groter dan je eigen maat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Bedrijven ontvangen van ons een factuur en particulieren een machtiging voor automatische incasso. Een geplaatste bestelling is bindend.

Maattabellen vrouw
Maattabellen man

Wil jij ook je eigen Bioracer-kledingset?
Fiets je graag met vrienden, collega’s of met jouw fietsclub en wil je zelf teamkleding ontwerpen? Een gepassioneerd fietser weet als geen ander hoe belangrijk comfortabele en kwalitatieve kleding is. Voor slechts € 88,20 incl. BTW kun je al een eigen kledingset laten ontwerpen (broek en shirt). Interesse? Bekijk dan de mogelijkheden via www.bioracer.com of stuur een e-mail naar Bioracer vertegenwoordiger Patrick Strouken: p.strouken@bioracer.com. Levertijd minimaal 10 weken.

Download hier het promotiemateriaal

Iedereen is welkom om ons te helpen de ODS Classic bij collega’s onder de aandacht te brengen. Maak daarvoor gebruik van onderstaande downloads die je kunt delen op je werk, in de kantine, via de socials en nog veel meer.

Wij zijn blij met je promotie-hulp. Dank je!

Tekstvoorstel:

Zaterdag 26 augustus is de ODS Classic. Meer dan 1000 wielerliefhebbers zullen dan weer meedoen aan deze prachtige tocht door het zuiden van Limburg. Bedrijventeams en gastenteams zijn welkom. De ODS Classic heeft een 75, 105 en 135 km route. Start en finish is bij het Fortuna stadion in Sittard. Daar kun je met je teamgenoten nog gezellig nakletsen over de koers. Kijk op ods-classic.nl voor de details. Daar kun je ook je team registeren.

Deelnemen aan dit evenement?

Meld je vandaag nog aan!

Meer ODS evenementen

Bekijk de volledige agenda