ODS Classic 2024

31 augustus 2024

Jubileumeditie: de 30ste ODS Classic!

De 30ste jubileumeditie van de ODS Classic! We zijn verheugd om deze mijlpaal met jullie te vieren en kijken uit naar een dag vol sportiviteit, gezelligheid en natuurlijk prachtige wielrenroutes door het betoverende Zuid-Limburgse landschap.

Dit jaar hebben we drie unieke routes samengesteld van 75, 100 en 125 km. Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of gewoon op zoek bent naar een sportieve uitdaging met collega’s, er is voor ieder wat wils. Één ding is zeker: dit belooft een onvergetelijke editie te worden.

We werken met een maximaal aantal deelnemers, dus grijp je kans vóór 12 augustus en verzeker jezelf van een plek. Gastenteams zijn welkom!

Samen trappen we de volgende dertig jaar tegemoet! Klik op de aanmeldlink voor een dag vol plezier en uitdaging met je collega’s of partner.

Programma

Donderdag 29 augustus

8:00 uur – 17:30 uur Ophalen startbewijzen bij ODS-Vitaal, Mauritslaan 49, 6129 EL Urmond. Bij de balie in de grote hal.
Let op! Startbewijzen zo veel mogelijk van te voren op te halen in Urmond. Dit om drukte op de dag van het evenement in Berg en Terblijt te voorkomen.
Je kunt je startbewijs ook ophalen op zaterdag vanaf 8.00 uur bij de start.

Zaterdag 31 augustus

8:45 uur Opening Classic
9:00 uur – 10:30 uur Start ploegen
+/- 14:00 uur Eerste fietsers retour, aansluitend buffet geopend
+/- 18:00 uur Laatste fietser binnen op de finishlocatie

Faciliteiten. Goed verzorgd, zoals je van ODS gewend bent!

Start & Finish locatie

De start- en finishlocatie is Taverne Bie Sjefke in Berg en Terblijt. De locatie is van alle gemakken voorzien. Zo is er onder andere:

 • Gratis parkeren op 500 meter afstand van de start- en finishlocatie
 • Bewaakte fietsenstalling (gebruik blijft op eigen risico)
 • Tassengarderobe (bij ODS-Vitaal infobalie)
 • Twee consumptiebonnen
 • Pasta maaltijd
 • Mecaniciens
 • Teamfoto bij start/finish
 • Rondemissen bij de finish
 • EHBO en andere medische zorg
 • Sportmassage na de finish
 • Douches en kleedruimtes op 1,6 km afstand bij Sporthal de Bosdries
Op de route

Op de 100 en 135 km route is een grote pauzeplek (Simpelveld) voor de lunch en zijn er twee kleine verzorgingsplekken (Wijnandsrade en Mheer) ingericht.
De 75 km route komt niet langs de verzorgingsplek in Mheer.
De volgende faciliteiten worden aangeboden:

 • Sportdrank, water en versnaperingen op de
  verzorgingsplekken
 • Sanitaire voorzieningen op alle pauzeplekken
 • Begeleiding door materiaalwagens en bezemwagens voor repatriëren fietsers en fietsen
 • Beveiliging door motards en verkeersregelaars
 • Fotograaf (wil je niet op de foto maak dit dan bekend bij ODS-Vitaal infobalie en fotograaf met je rugnummer)

Schrijf je in voor de ODS-Vitaal oefentochten!

Wil jij 31 augustus meedoen aan de ODS Classic en kun je nog wel wat extra tips en training gebruiken? Doe dan mee aan de oefentochten. Leuk en goed voor je conditie! De oefentochten staan onder leiding van een gecertificeerde wielertrainer. Tijdens de oefentochten van ongeveer 60 km ga je rijden in een peloton, hoogtemeters maken, krijg je tips over je stuurvaardigheden en kun je werken aan je fietstechniek. Een ideale voorbereiding voor de 75 en 100 km afstanden van de ODS Classic! Lees de flyer voor meer informatie.

Download de flyer

Locatie en bereikbaarheid

Taverne Bie Sjefke
Nachtegaalstraat 25
6325 AX Berg en Terblijt

Parkeren (bewaakt)
Appelwei
Meesweg 19, Berg en Terblijt

Douchefaciliteiten
Sporthal De Bosdries
Valkenburgerstraat 115, 6325 BM Berg en Terblijt

Speciaal voor de 30ste ODS Classic een jubileumeditie wielertenue!

 • ODS Jersey Classic (m/v): €49,95 incl. BTW
 • ODS Longsleeve (m/v): €79,95 incl. BTW
 • ODS Bib Short (m/v): €74,95 incl. BTW

Stuur een mail naar info@ods-vitaal.nl en vermeld daarin je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en maat (m/v). Let op: de wielertenues vallen klein uit. Ons advies: bestel 1 maat groter dan je eigen maat. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Bedrijven ontvangen van ons een factuur en particulieren een machtiging voor automatische incasso. Een geplaatste bestelling is bindend.

Maattabellen vrouw
Maattabellen man

Wil jij ook je eigen Bioracer-kledingset?
Fiets je graag met vrienden, collega’s of met jouw fietsclub en wil je zelf teamkleding ontwerpen? Een gepassioneerd fietser weet als geen ander hoe belangrijk comfortabele en kwalitatieve kleding is. Interesse? Bekijk dan de mogelijkheden via www.bioracer.com of stuur een e-mail naar Bioracer vertegenwoordiger Patrick Strouken: p.strouken@bioracer.com. Levertijd minimaal 10 weken.

Download hier het promotiemateriaal

Iedereen is welkom om ons te helpen de ODS Classic bij collega’s onder de aandacht te brengen. Maak daarvoor gebruik van onderstaande downloads die je kunt delen op je werk, in de kantine, via de socials en nog veel meer.

Wij zijn blij met je promotie-hulp. Dank je!

Tekstvoorstel:

Op zaterdag 31 augustus is het zover: een extra feestelijke jubileumeditie, namelijk de 30ste ODS Classic! Honderden wielerliefhebbers zullen weer deelnemen aan deze prachtige tocht door het zuiden van Limburg. Bedrijventeams en gastenteams zijn van harte welkom. De ODS Classic biedt routes van 75, 100 en 125 km. De start en finish vinden plaats bij Taverne Bie Sjefke in Berg en Terblijt. Daar kun je met je teamgenoten gezellig napraten over de koers. Één ding is zeker: deze editie belooft onvergetelijk te worden. Samen trappen we de volgende dertig jaar tegemoet! Schrijf je nu in voor een dag vol plezier en uitdaging met je collega’s of partner. Kijk op ods-classic.nl voor de details en om je team te registreren.

Deelnemen aan dit evenement?

Meld je vandaag nog aan!

Meer ODS evenementen

Bekijk de volledige agenda