ODS Festival 2019

23 juni 2019

Terugblik ODS Festival 2019

Zondag 23 juni ging het eerste ODS Festival van start. Een primeur voor ODS en een primeur voor onze gasten. Spannend dus! Kasteel Limbricht en omgeving waren het decor voor onze activiteiten. Voor jong en oud was er van alles te doen en te beleven. Bovendien hadden we geweldig festival-weer. Maar liefst 1000 deelnemers werden ontvangen door onze kasteelheer en kasteeldame.

Geniet nog even na. Onze fotografen (Ton Hoenen, Mieke Jacobs, Conny Weijenberg, Maja en Cor Mars) maakten een prachtige reportage, de deelnemers aan de fotosafari schoten mooie beelden en de selfiezuil leverde veel grappige foto’s op.
Al deze beelden staan online en kun je hier bekijken. Volg ODS ook op Facebook! Daar plaatsen we regelmatig foto’s van onze evenementen.

Programma

Algemeen

10:00 – 17:00 ODS infostand geopend t.b.v. ophalen ODS munten en daginschrijvingen

Miniveldtoernooi

09:00 Ontvangst teams
10:00 Start voetbaltoernooi.
16:00 Prijsuitreiking bij Landgoed Kasteel Limbricht

Wandelen & fietsen

10:00 – 12:00 Starten wandeltocht 12 km.
10:00 – 12:00 Starten fietstocht 40 km.
10:00 – 14:00 Starten wandeltocht 6km.
10:00 – 14:00 Starten fietstocht 22 km.

Uiterste tijd terugkomst Kasteel voor alle routes: 17.00 uur

Overige ODS Festiviteiten

 

10:30 – 16:00 Culturele tour Kasteel.
12:00 – 17:00 Wijnproeverij.
11:00 – 16:00 Roofvogelshow.
10:00 – 16:00 Kruidenworkshop.
10:30 – 15:30 Demonstratie vlaaien bakken.
12:00 – 16:15 Demonstratie Sushi maken.
12:00 – 16:00 Demonstratie pizza bakken.
11:30 – 16:00 Boogschieten.
11:00 – 16:00 Schminken.
10:00 – 17:00 Springkussens.
10:00 – 17:00 Kidsactiviteiten.
14:00 – 16:30 Fotosafari.
13:15 – 14:45 Demonstratie Jump.
14:00 – 14:45 Percussie workshop.

Activiteiten

Culturele wandeltour Landgoed Kasteel Limbricht

Landgoed Kasteel Limbricht is een schitterende locatie en daar hoort uiteraard een stuk geschiedenis bij. Je kunt deelnemen aan de rondleiding waarbij je alle interessante plekken te zien krijgt.

Spectaculaire roofvogelshow

Altijd erg indrukwekkend, roofvogels! Stijlvol vliegend in de lucht en zeker als je ze tijdens deze show van dichtbij kunt bekijken. Oog in oog met een arend. Spannend!

Boogschieten

Leer net zo goed, of nog beter, boogschieten als Willhelm Tell en Robin Hood. Boogschieten vergt opperste concentratie en volledige focus.

Voor iedereen die de roos wil raken en wil winnen. Grijp je kans en doe mee!

Demonstratie vlaai bakken

Tijdens het ODS Festival worden er diverse demonstraties gegeven. Het vlaaien bakken is daar een van. Kijk mee hoe je de fijne kneepjes van het vlaaien bakken leert en proef het resultaat.

Demonstratie sushi maken

Lekker en gezond koken met sushi. Tijdens het ODS Festival kan je meekijken en genieten van de kunsten van onze sushikenner.

Wijnproeverij. Santé!

Welke wijn vind jij lekker? Zoet en fruitig of toch vol en krachtig? In de ODS wijnproeverij neemt onze vinoloog je mee langs de verschillende streken en smaken. Hij vertelt waar de wijnen vandaan komen en hoe je het beste kunt proeven. Dat is al een kunst op zich!

Samen pizza bakken

Leuk voor de kinderen: bak je eigen pizza. Deeg maken, beleggen en afbakken. Jij kiest wat je erop doet dus de pizza wordt altijd lekker!

Kruiden uit de natuur

Weet jij veel van kruiden? Na deze kruidenworkshop wel. De herborist laat je zien, ruiken en proeven. Want kruiden zijn niet alleen mooi in de tuin, ze zijn ook lekker in gerechten en werken als medicijn.

Fietstocht

ODS organiseert tijdens het ODS Festival ook dit jaar weer twee fietstochten langs diverse mooie plekjes in Limburg. Dit jaar kan je deelnemen aan een route van ongeveer 20 km en een route van ongeveer 42 km. Je gaat fietsen door de oude kernen, over mooie veldwegen, langs, of door het bos waarbij op de route van alles te zien is. Op de lange route van ongeveer 42 km kan je halverwege de tocht op een pauzeplek genieten van een lekkere kop koffie, thee of fris met een stukje Limburgse vlaai.

Wandeltocht

Wandelen langs diverse mooie plekjes in de regio, dat kan op zondag 23 juni vanaf Landgoed Kasteel Limbricht. We hebben twee mooie routes uitgezet waarbij je kunt genieten van diverse mooie delen van de natuur.  De lange route is ongeveer 12 km en de korte route is ongeveer 6 km. De korte route is geschikt voor buggy’s . Voor de lange route hebben we een pauzeplek waar je kunt genieten van een stuk vlaai en een kop koffie of thee.

Aan de slag in de percussie-workshop

Een onverwachte, spectaculaire activiteit waarin niet alleen een hele hoop te lachen valt, maar waarin je zelf ook een muzikale hoofdrol kunt vervullen. We hebben verschillende soorten Afrikaanse en Braziliaanse trommels, variërend van groot tot klein. Onze enthousiaste instructeur heeft binnen een half uur de hele groep aan het trommelen. Samen maak je het ritme en voor de echte durfallen is er ruimte voor een solo! Hilarisch, verrassend en swingend.

Fotosafari

Doe mee met de fotosafari. In teamverband maak je onder begeleiding van een professionele fotograaf foto opdrachten bij en rond het kasteel. Twee teams strijden tegen elkaar voor de leukste en origineelste foto. Meld je aan en neem je camera mee.

Laat je schminken als een…

… vlinder, prinses, leeuw of misschien wel een gevaarlijke draak. De grime-kunstenaar van ODS tovert je om met leuke kleuren en hier en daar een glittertje. Wat wil jij worden?

Kinderactiviteiten

Dansen, springen, rennen. Op het ODS Festival-terrein krijgen kinderen weer volop de ruimte. Ook dit jaar zorgen wij weer voor een paar leuke springkussens voor de kleintjes voor veel speelplezier. Pap en mam genieten ondertussen van een kopje koffie of thee op het terras.

ODS Bakwedstrijd

Ben je tussen de 9 en 12 jaar en vind je het leuk om te bakken, ga dan de uitdaging aan en maak je mooiste cupcake. Degene met de beste creatie wordt beloond met een leuke prijs. De Cupcakes worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury.

Pak met je team de ODS mini-voetbal-cup

Het beroemde Miniveldvoetbaltoernooi is dit jaar weer een onderdeel van het ODS Festival. Stel je (bedrijfs)team samen voor het ODS mini-veldvoetbal-toernooi.Vorm een groepje van minimaal 5 personen (collega’s, familie, vrienden) en strijd om de ODS Cup 2019.

Maak kennis met JUMP

JUMP is een trainingsmethode waarbij je allerlei springbewegingen maakt op een kleine trampoline. De training is vergelijkbaar met aerobics, maar dan sneller en iets dynamischer.

Geniet van een ontspannende massage.

Stoelmassages
Tijdens het ODS Festival kun je genieten van een speciaal ontwikkelde drukpuntmassage. Deze zeer effectieve manier van masseren bevordert je bloedsomloop, laat je energie beter stromen en zorgt ervoor dat je lichaam beter in balans komt.

Reflexmassage
De gedachte achter de methode van reflexologie is het herstellen van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest. Door massage, druk en warmtetoevoer van de masseur worden blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd opgeheven.

Verzorging

Alle deelnemers ontvangen bij de inschrijfbalie muntjes voor eten en drinken. Op de evenementenlocatie bij Landgoed Kasteel Limbricht heb je de keuze uit diverse kleine warme gerechtjes met of zonder vlees. Dit alles wordt vers in eigen keuken van Kasteel Limbricht bereid. Verder serveren wij natuurlijk Limburgse vlaaipuntjes met een kopje koffie of thee.

Wandel je de lange route, of fiets je de lange route, dan ontvang je op de pauzelocatie vlaai en koffie/thee.

Locatie en bereikbaarheid

Locatie Kasteel Limbricht: Allee 1, 6141 AV Limbricht.

Routebeschrijving

Vanaf Sittard:
Neem de Provinciale weg door Limbricht richting Born. Zodra je Limbricht uitrijdt, ga je bij de kruising Beukenboomsweg rechtsaf. De parkeerweide tref je na 300 mtr aan de rechterkant aan. De parkeerweide ligt achter Kasteel Limbricht.

Vanaf Roermond:
Neem afslag 47-Born naar de N297. Sla rechtsaf naar de Aldenhofweg (borden naar Born/Limbricht). Ga bij de eerste 3 rotondes rechtdoor. Neem op de 4e rotonde de 3de afslag naar N574, de Parkweg richting Limbricht. Rotonde op de Parkweg 2e afslag rechtdoor. Vervolg de Parkweg richting Limbricht tot aan kruising Beukenboomsweg. Bij de kruising Beukenboomsweg linksaf. De parkeerweide treft u na 300 mtr aan de rechterkant aan.

Vanaf Maastricht of Heerlen:
Neem afslag 47-Born naar N297. Sla linksaf naar de Aldenhofweg (borden naar Born/Limbricht). Ga bij de eerste 3 rotondes rechtdoor. Neem op de 4e rotonde de 3de afslag naar N574, de Parkweg richting Limbricht. Rotonde op de Parkweg 2e afslag rechtdoor. Je vervolgt de Parkweg richting Limbricht tot aan kruising Beukenboomsweg. Bij de kruising Beukenboomsweg linksaf. De parkeerweide treft u na 300 mtr aan de rechterkant aan.

Navigatieadres:
LET OP: komt u met de auto, navigeer dan direct naar de parkeerweide.
Toets ‘Bornerweg 29, Limbricht’ in als navigatie-adres en volg vanaf daar de P-borden.

Meer ODS evenementen

Bekijk de volledige agenda