ODS Golftoernooi 2018

03 oktober 2018

Terugblik ODS Golftoernooi 2018

Jij was erbij! We hopen dat je genoten hebt van de eerste editie van het ODS Golftoernooi. In deze mail vind je een link naar de foto’s en twee aantrekkelijke aanbiedingen. Vergeet ook niet om jouw ervaring met ons te delen via de enquête. Geniet nog lekker na van het ODS Golftoernooi en hopelijk zien we je volgend jaar weer!

Foto gallerij

Het ODS Golftoernooi zit er weer op! We hopen dat jij er ook van genoten hebt. Bekijk hieronder de foto’s.

Drone foto’s

Winnaars eerste editie ODS Golftoernooi

Dit waren de winnaars van het ODS Golftoernooi 2018:

Harry Knuth
Bart Scholtes
Dorien Smorenburg
Robert Groenenboom

Spelvormen

Om 12:00 uur zal de 18-holes gunshot aanvangen. Als spelvorm is gekozen voor Texas Scramble. In vooraf ingedeelde teams van 4 spelers gaat men de baan op. Alle spelers slaan iedere hole af, vervolgens wordt door het team gezamenlijk de beste van de 4 ballen gekozen om mee verder te spelen.

Vanaf de gekozen positie slaan alle spelers weer verder. Iedere speler slaat dus altijd weer verder met zijn eigen bal en als team wordt na iedere slag de beste bal gekozen totdat is uitgeholed. Per hole wordt er dus een teamscore weergegeven op de scorekaart.

Handicap

De handicaps van de spelers in een team worden opgeteld en 1/8 daarvan krijgt het team mee als extra slagen. Als voorbeeld: Speler 1 heeft handicap 16, speler 2 heeft handicap 30, speler 3 heeft handicap 24 en speler 4 heeft handicap 26: totaal handicap wordt dan: 16 + 30 +24 + 26 = 96.

De ‘playing handicap’ wordt dan: 96 x 1/8 = 12.

In totaal krijgt het team dus 12 extra slagen mee die worden verrekend.

Het Rijk van Margraten

Golfbaan Het Rijk van Margraten heeft alles waar Limburg trots op is. In het schitterende Zuid-Limburgse heuvellandschap, tussen landerijen, wijngaarden en oude bossen, ligt Golfbaan Het Rijk van Margraten. Golfbaan Het Rijk van Margraten is een schitterende NGF-gecertificeerde 18 holes baan in combinatie met een 9-holes par-3 baan.

Hoogteverschillen

Waar anders dan in Zuid-Limburg kunt u spelen op een baan waar een hoogteverschil van maar liefst 50 meter wordt overbrugd. De grote hoogteverschillen maken de tweede 9 holes voor iedere golfer tot een ware uitdaging, terwijl twee waterpartijen op de eerste 9 holes zorgen voor de nodige spanning.

Driving range

De in 2009 geopende overdekte driving range geeft beginnende en gevorderde golfers alle ruimte om te oefenen. De driving range is dagelijks geopend.

Shortgolfbaan

Golfbaan Het Rijk van Margraten beschikt over een 9 holes par-3 baan. Deze Shortgolf-baan vormt een buitenkansje voor zowel ervaren golfers die het korte spel willen verbeteren als voor mensen die willen kennismaken met golf.

Clubhuis / Restaurant

Vanaf het gezellige terras heeft u een fantastisch uitzicht tot aan Maastricht. In het sfeervolle clubhuis kunt u van aankomst tot vertrek genieten van lekker eten en de authentieke Limburgse gastvrijheid. Het clubhuis biedt onder andere plaats aan een sfeervolle lounge, een aangrenzend terras met het mooiste uitzicht van Zuid-Limburg.

Meer ODS evenementen

Bekijk de volledige agenda