ODS MTB Toertocht 2024

10 maart 2024

ODS MTB Toertocht op 10 maart 2024

Maak je klaar voor de ultieme ODS MTB Toertocht met als nieuwe start- en finishlocatie Berg en Terblijt!

Dit jaar tillen we het avontuur naar een hoger niveau door niet één, maar twee spiksplinternieuwe gravelroutes te introduceren. Voor de gravel-liefhebbers onder ons hebben we routes van 45 km en 72,5 km samengesteld die je meenemen door onze prachtige Limburgse landschappen. Ontdek het unieke karakter van gravelrijden, waarbij je jezelf uitdaagt op onverharde wegen, kronkelende paden en misschien zelfs een paar uitdagende beklimmingen. Gravelen staat garant voor een opwindende mix van snelheid, controle en een connectie met de natuur die je niet snel zult vergeten.

ODS biedt ook twee fantastische mountainbikeroutes aan! Kies uit een 45 km-route voor een opwindende rit of ga voor de uitdaging van de 65 km-route.

Deze MTB-routes zijn voor mountainbikers van alle niveaus. Dus, trek je fietskleding aan, stel jezelf op de proef én geniet vooral tijdens de ODS MTB Toertocht 2024. Na de finish nodigen we je van harte uit om samen te komen bij de vuurkorven en te genieten van smakelijke lekkernijen rechtstreeks van de barbecue. Ontspan, proef de voldoening van de dag en deel gezellige gesprekken met medefietsers.

We werken met een maximaal aantal deelnemers, dus grijp je kans vóór 29 februari en verzeker jezelf van een plek.
Klik op de aanmeldlink voor een dag vol plezier en uitdaging met je collega’s of partner!

Gastenteams zijn van harte welkom! Schrijf nu je team in via de onderstaande link.

Schrijf in als gastenteam

Faciliteiten zoals je van ODS gewend bent!

Start & Finish locatie

De start- en finishlocatie is Taverne Bie Sjefke, Nachtegaalstraat 25, 6325 AX Berg en Terblijt

 • 2 consumptiebonnen voor frisdrank, koffie/thee en bier (speciaalbier is 2 bonnen)
 • Voor de lunch een broodje hamburger of pulled pork (zelfgemaakt) van de BBQ en een kop zelfgemaakte goulash soep (voor beide een vegetarische optie mogelijk)
 • Gratis parkeren
 • Fietsenstalling (gebruik blijft eigen risico)
 • Tassengarderobe (bij ODS infobalie)
 • Mecaniciens
 • EHBO en andere medische zorg
 • Kleedruimtes en douches bij Sporthal de Bosdries
 • De fietsen kunnen na afloop worden gereinigd
Op de route

De pauzeplek is de Zeute Aardbei, Provincialeweg 5A, 6255NV Noorbeek

 • Op de lange routes koffie/thee/sportdrank/versnaperingen op de pauzeplek
 • Sanitaire voorziening op de pauzeplek
 • Let op! Op de korte MTB en Gravel routes zijn geen pauzeplekken

Route

Vier routes: 

 1. Verken uitdagende paden met onze korte MTB-route van 45 km, waar elke bocht je verrast met nieuwe avonturen! (Ook geschikt voor de gravelbike)
 2. Ga de uitdaging aan met onze lange MTB-route van 65 km, een reis die je fietsvaardigheden op de proef stelt en je langs prachtige plekken voert.
 3. Geniet van off-road plezier op onze korte Gravel route van 45 km, met paden die je rit een extra dosis spanning geven!
 4. Voor de avonturiers hebben we de lange Gravel route van 73 km, een meeslepende tocht door adembenemende landschappen.

De routes worden niet uitgepijld. Een week voorafgaand aan de MTB Toertocht ontvangen de deelnemers een GPX-bestand.

Locatie en bereikbaarheid

Taverne Bie Sjefke
Nachtegaalstraat 25
6325 AX Berg en Terblijt

Reglement

De 12 gouden regels
 1. Deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers vanaf 16 jaar. Men kan alleen deelnemen met een stuurbordje. Het stuurbordje dient goed zichtbaar aan het stuur van de fiets te worden bevestigd.
 2. Het karakter van de fietstocht is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht.
 3. Deelnemers zijn gewone verkeersdeelnemers en zijn als zodanig gehouden aan de wettelijke verkeersregels. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2 personen op voorwaarde dat dit geen hinder veroorzaakt.
 4. Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking
 5. Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij rustpunten, start en finish.
 6. Deelnemers zijn zich volledig bewust van alle risico’s die deelname met zich mee kunnen brengen. Zij waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 7. Deelnemers rijden voor eigen risico. Het dragen van een valhelm is verplicht. De route wordt door de organisatie als gps-bestand verstrekt aan de deelnemers.
 8. Het gebruik van volgauto’s op de route is verboden.
 9. Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de organisatie volgen.
 10. Deelnemers kunnen bij wangedrag en het niet navolgen van deze gedragsregels uitgesloten worden van de toertocht.
 11. Met Justitie in Maastricht is afgesproken dat de politie bij excessen tijdens de tocht repressief zal optreden. De organisatie zal desgevraagd de personalia van zich misdragende deelnemers aan de politie overhandigen.
 12. Maximaal twee weken van tevoren kan je aanmelding kosteloos geannuleerd worden.

Download hier het promotiemateriaal

Iedereen is welkom om ons te helpen de ODS MTB Toertocht bij collega’s onder de aandacht te brengen. Maak daarvoor gebruik van onderstaande downloads die je kunt delen op je werk, in de kantine, via de socials en nog veel meer.

Wij zijn blij met je promotie-hulp. Dank je!

Tekstvoorstel:

Zondag 10 maart is de ODS MTB Toertocht. Verken de uitdagende routes op je mountainbike of gravelbike! De ODS MTB heeft 2 MTB routes (45 en 65 km) en 2 Gravel routes (45 en 72,5 km). Gravelen door dit gebied betekent een perfecte mix van avontuurlijke off-road paden en adembenemende landschappen. De start en finish bevinden zich op een nieuwe locatie in Berg en Terblijt waar je gezellig kunt nakletsen en iets lekkers nuttigt. Kijk op ods-mtb.nl en schrijf je nu in met je collega’s! Beleef een onvergetelijke dag vol avontuur en plezier!

Deelnemen aan dit evenement?

Meld je vandaag nog aan!

Meer ODS evenementen

Bekijk de volledige agenda