ODS Najaarswandeling 2023

29 oktober 2023

ODS Najaarswandeling 29 Oktober 2023:
Geniet samen van kunst en natuur

Dit jaar hebben we verrassende routes voor je samengesteld en we vertrekken ook vanuit een verrassende locatie: Carbon6 in Heerlen. ODS Vitaal wil deze dag extra aandacht geven aan maatschappelijke betrokkenheid, cultuur en natuur. Dat komt bij Carbon6 mooi samen. Het  is een inspirerende plek waar meer dan 130 bedrijven hun kantoor, atelier of werkruimte hebben. Ook onze cateraar voor dit evenement, Limburg Catering, is er gevestigd. Zij krijgen die dag een extra podium om zich te presenteren.

Carbon6 is een broedplaats van nieuwe ideeën, innovatieve oplossingen en creatieve initiatieven. Er is altijd wat te beleven en we zijn blij dat we te gast mogen zijn op deze bijzondere start- en aankomstlocatie. Vanuit Carbon6 heb je de keuze uit 3 kleurrijke wandelroutes. Wil je combineren? Dat mag natuurlijk. We hebben een inspirerende Street Art Route met veel visueel spektakel en een korte en lange natuurroute met mooie uitzichten.

Kom met je collega’s en neem je gezin mee

Samen wandelen levert altijd leuke gesprekken en ontmoetingen op. Onderweg en tijdens de koffie met vlaai. Kom dus gezellig samen. We zien jou, je partner en je kinderen (tot 22 jaar) graag op 29 oktober aan de start! Maak er een leuke gezinsdag van of een inspirerend teamuitje! Tot 29 oktober. We starten vanaf 10.00 uur.

Kies jouw favoriete afstand en thema

De Street Art Route 4 km
Leuk voor alle leeftijden!

De Street Art Route gaat door het centrum van Heerlen. Je komt langs heel veel muurschilderingen. Gigantisch groot en subtiel klein. Door de jaren heen is Heerlen dé street art stad van Nederland geworden. Internationale kunstenaars uit ondermeer Brazilië en Mexico hebben de stad verfraaid met kunst die je aanzet tot denken of amuseert. Het bekendste is misschien wel de prijswinnende ‘Koolpiet’. Je krijgt een routebeschrijving en kunstbeschrijving mee waarin je meer achtergrond kunt lezen. Na 4 km wandelen heb je zeker stof voor mooie verhalen. Bij terugkomst in Carbon6 kun je je muntjes inleveren voor koffie/thee en natuurlijk een lekker stuk vlaai.

De kunstroute:

 • 4 km
 • Met kaart en routebeschrijving (geen pijlen onderweg)
 • Met korte kunstbeschrijving
 • Door het centrum van Heerlen
 • Geen pauzeplaats
 • Koffie/thee vlaai bij terugkomst in Carbon6
 • Toiletten bij Carbon6
 • Honden mogen aangelijnd mee

De Korte Natuurroute
8 km buiten de stad

Let op: deze route is aangepast van 6 naar 8 km. Er is nu ook een pauzeplaats onderweg.

Vanaf Carbon6 hebben we een route uitgezet door de stadsparken van Heerlen en langs de Sigrano groeve.

De natuurrroute 8 km

 • 8 km
 • Uitgepijld
 • Vanuit Carbon6
 • Pauzeplaats met koffie/thee vlaai
 • Bij terugkomst in Carbon6 een drankje
 • Toiletten bij Carbon6
 • Honden mogen aangelijnd mee

De Lange Natuurroute
13 km naar de Brunssummerheide

Vanaf Carbon6 hebben we een route uitgezet naar de Brunssummerheide, de pauzeplaats en de Sigrano groeve. Dit is een gevarieerde route over heide, door bos en langs water.

De natuurroute 13 km

 • 13 km
 • Uitgepijld
 • Vanuit Carbon6
 • Pauzeplaats met koffie/thee vlaai
 • Bij terugkomst in Carbon6 een drankje
 • Toiletten bij Carbon6 en op de pauzeplaats
 • Honden mogen aangelijnd mee

Workshops en bedrijfspresentaties

Doe mee aan de workshop boetseren van Aonsjail

Bezoek 29 oktober na je wandeling de workshops van Aonsjail in Carbon6. Ze zal je dan laten zien hoe boetseren en meditatie elkaar versterken. Wie weet is dit dé manier voor jou om om te gaan me spanningen of problemen.

Wil je nu al meer weten? Kijk dan in MijnODS. Daar zie je waar Aonsjail je mee kan helpen en lees je meer over:

 • Therapie & coaching: holistische therapie en beeldende vaktherapie
 • Lichaamsgerichte trajecten: Artfulness en Bodyfulness
 • Feminine embodiment trajecte: Moon Spirit Circle
 • Behandelingen: Reiki en klankschaalmassage
 • Meditatief boetseren

Bezoek de demonstraties van Fit en Vitaal uit Voerendaal

1. De EMS training
EMS staat voor Electric Muscle Stimulation. Met EMS is het mogelijk om in slechts 20 minuten een training te doen die gelijk is aan circa 3 uur intensief trainen in de sportschool. Je draagt daarbij een speciaal pak. Dat is zondag 29 oktober te zien.

2. Het BenFit lifestyleprogramma
“Happy Healthy Lifestyle” is de slogan. Met het BenFit Lifestyleprogramma krijg je meer inzicht in voeding, beweging en ontspanning. Dat levert snel verbeteringen op. Je voelt je fitter, vitaler en je zit lekkerder in je vel!

3. De Orangefit voedingslijn
Naast gezonde voeding is het ook belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Orangefit heeft een mooie Proteïne aanvulling. Naast Proteïne shakes zitten in het assortiment ook Diet shakes, Pre- Workout en Greens.

In MijnODS zie je het aanbod dat Fit en Vitaal aanbiedt via ODS Vitaal.

Maak onderweg een leuke foto, film, tekening of kunstwerk en win een van de 10 creatieve prijzen.

Of je nu de kunstroute gaat lopen of de natuurroute, er is heel veel moois te zien onderweg. Daar word je vrolijk en ook creatief van. Maak samen een leuke foto. Een hele serie mag ook! Of een filmpje tik-tok style. Of maak iets van gevonden voorwerpen. Of… een gedichtje! We zijn blij met alle creatieve werken die je aan het eind van de wandeling bij de ODS infobalie afgeeft of naar onze mailbox stuurt.

We zijn heel benieuwd! De leukste, gekste, liefste, actiefste en vitaalste inzendingen krijgen een mooie creatieve prijs van ODS Vitaal. En natuurlijk krijg je een mooi plaatsje in onze nieuwsbrief en op onze socials.

Creatieve en sportieve kids-activiteiten bij Carbon6

Laat je fantasie gaan

Bij aankomst staat een team van medewerkers klaar om met de kinderen creatief aan de slag te gaan. We werken daarbij samen met de creatieve ondernemers. De kinderen kunnen zich lekker uitleven met verf en papier. Laat de fantasie maar gaan en neem een leuk kunstwerk mee naar huis.

Kunst van kinderen met Burty!

Tussen 12.30 en 17.30 uur kunnen de kinderen samen met Bert Janssen van Burty een eigen kunstwerk schilderen. Dat wordt lekker experimenteren met kleur. Je gaat zeker met een vrolijk kunstwerk naar huis van jezelf!

Klimmen en rennen

In het Carbon6 gebouw en rondom het gebouw zijn hele gave spots te vinden voor Builderen en Freerunnen! Wat is dat eigenlijk Builderen en Freerunnen?
Builderen is een samentrekking van ‘building’ en ‘boulderen’. Dus eigenlijk ‘gebouwen beklimmen’. Freerunnen is rennend een traject afleggen in de stad op een acrobatische manier. Met sprongen, draaien en als je het kunt… salto’s!

De omgeving en het interieur van Carbon6 zijn een soort stads-speeltuin voor iedereen die van Builderen en Freerunnen houdt. Je vindt 6 spots rondom het gebouw. Alle aangegeven spots zijn bedacht door de beste klimmers en runners van ons land. Het is veilig én leuk! Dus… sneakers aan en let’s go!

Locatie en parkeren: Carbon6 in Heerlen

Navigatie-adres:
Kloosterweg 1, 6412 CN Heerlen

Kom je te voet of met de fiets?
Parkeer je fiets in de fietsstalling en loop naar de hoofdingang van Carbon6. In de hal zie je de ODS Vitaal infobalie waar je je mag melden met je ticket(s).

Kom je met het openbaar vervoer?
Vanuit het centrale treinstation in Heerlen is het 400 m lopen naar Carbon6. Lekker dichtbij dus. Meld je met je ticket(s) bij de ODS Vitaal infobalie in de hal van Carbon6.

Kom je met de auto?
Dan kun je gratis parkeren in de parkeergarage van Carbon6. De slagboom staat voor je open vanaf 9.30 uur en sluit om 17.30 uur. Zorg er dus voor dat je voor 17.30 uur de parkeergarage hebt verlaten.

Limburg Catering: catering met een glimlach!

Bij je aankomst in Carbon6 verzoeken we je te melden bij de ODS Vitaal infobalie. Op vertoon van je ticket(s) krijg je dan je wandelbeschrijving en consumptie-munten. De muntjes kun je besteden bij:

 • Carbon6 als je de kunstroute of de natuurroute  loopt
 • De pauzeplaats als je de lange natuurroute loopt

De catering bij Carbon6 wordt verzorgd door Limburg Catering. Zij zijn een inclusieve cateringorganisatie en zetten onder andere mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maak kennis met onze partner: WSP Parkstad

WSP Parkstad draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit doen we door werkgevers oplossingen te bieden voor hun personeelsvraagstukken. Tegelijkertijd helpen we mensen vanuit de Sociale werkvoorziening of Participatiewet aan een duurzame werkplek. We hebben jarenlange ervaring met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zorgen voor een juiste match tussen bedrijven en onze kandidaten en faciliteren in de begeleiding (jobcoaching).

Carbon6 is ook de hoofdlocatie van WSP Parkstad/WOZL. Wij bemiddelen ongeveer 2600 medewerkers vanuit de Wet Sociale werkvoorziening (Sw) naar passend werk. Daarnaast ondersteunen we de Parkstadgemeenten bij het naar werk begeleiden van uitkeringsgerechtigden die vallen onder de Participatiewet. Zo is Limburg Catering één van de vele werkgevers waar onze mensen werkzaam zijn!

WSP Parkstad/WOZL verzorgd tijdens de dag enkele bedrijfspresentaties voor geïnteresseerden.

Download hier het promotiemateriaal

Iedereen is welkom om ons te helpen de ODS Wandeling bij collega’s onder de aandacht te brengen. Maak daarvoor gebruik van onderstaande downloads die je kunt delen op je werk, in de kantine, via de socials en nog veel meer.

Wij zijn blij met je promotie-hulp. Dank je!

Tekstvoorstel:

Wandel mee met collega’s en neem je gezin mee!

Dit jaar heb je bij de ODS Wandeling keuze uit drie verrassende routes. Het vertrekpunt is Carbon6 in Heerlen. Dat is een inspirerende plek waar meer dan 130 bedrijven hun kantoor, atelier of werkruimte hebben. Ook onze cateraar voor dit evenement, Limburg Catering, is er gevestigd. Er is een inspirerende Street Art Route (4 km) met veel visueel spektakel. Je krijgt daarvoor een beschrijving mee. Daarnaast zijn er nog twee uitgepijlde routes. Dat zijn de Korte Natuurroute (8 km) die richting de pas geopende Sigrano Groeve gaat en de Lange Natuurroute (13 km) die over de Brunssummerheide gaat en via de Sigrano Groeve weer terug gaat naar Carbon6. De natuurroutes (8 en 13 km) hebben een pauzeplaats. Bij terugkomst bij Carbon6 is er ook voor de kinderen van alles te doen: freerunnen, builderen, kunst maken en nog veel meer. Starten kan op zondag 29 oktober vanaf 10.00 uur. Carbon6 sluit om 17.00 uur.

Info en aanmelden: ods-wandeling.nl

Deelnemen aan dit evenement?

Meld je vandaag nog aan!

Meer ODS evenementen

Bekijk de volledige agenda