Een nieuw begin

20 januari 2020
20 januari 2020

Een nieuw begin

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn alweer voorbij. Voor een aantal is 2020 een nieuwe start en voor de andere is 2020 gewoon een jaar waar je met dezelfde gewoonten doorgaat als de jaren ervoor.
Tijdens de feestdagen heb je genoten van veel lekkers en wellicht ben je iets zwaarder geworden of heb je een uitgeblust gevoel gekregen. Dit kan het gevolg zijn van te veel, te vaak en ongezond eten in december.
In de eerste weken van deze maand heb ik al een aantal vragen gekregen hoe je snel weer in het gareel kunt komen. Het is niet moeilijk maar vergt wel enige discipline. Met onderstaande tips heb je weer een nieuw begin.
Normaal eten en honger krijgen
Door het vele eten is je maag groter geworden. Dat is niet zo erg want die kan ook weer kleiner worden. Door de extra ruimte kan het zijn dat je al snel wat honger krijgt op de momenten dat je het normaal niet kreeg. Wanneer je op je gewicht let en niet te veel wilt eten is een hongergevoel zeker niet gewenst. Probeer dus zeker niet meer te gaan eten want dan blijft het steeds meer worden. Begin eerst met het oppakken van je oude ritme. Zeker 3 hoofdmaaltijden en 1 à 2 tussendoortjes.
Wat helpt wel en wat helpt niet

Als je tussendoor iets wilt eten of een kleinere maaltijd zoekt, dan is dat echt niet zo moeilijk

Lekker en gedurfd
In een zoektocht naar gezonde gerechten kom je van alles tegen. Afgelopen week heb ik eens wat anders gemaakt.
Kiemgroenten met eigen gemaakte granola en magere yoghurt.

Door de aanwezigheid van kiemgroenten krijg je een grote hoeveelheid antioxidanten binnen die de vrije radicalen in ons lichaam tegenhouden en uitschakelen. Denk daarbij aan de uitlaatgassen van de auto. Kiemgroenten zijn een goede bron van vitamines, mineralen, eiwitten en vezels! Net als havermout is het een kleine maar gezonde toevoeging in ons eetpatroon.
Kijk eens op mijn Facebook, daarop zet ik dagelijks tips, trics en recepten die je een steuntje in de rug geven.
André Mostard is Sportvoedingscoach en al meer dan 30 jaar actief in de sportwereld. André schrijft voor ODS regelmatig een stukje met goede praktische tips om je goed te voelen!
Sportvoedingscoach André Mostard