Hoe ga jij het einde van 2019 in?

16 december 2019
16 december 2019

Hoe ga jij het einde van 2019 in? 

Vakantiegevoel of stress
Er is een grote kans dat je kerstvakantie hebt. Maar misschien moet je de komende dagen nog snel zorgen voor een stukje omzet. Of moet je nog een grote opdracht voor het einde van het jaar binnen halen. Of misschien maak je je druk of je in 2020 die contractverlegging wel krijgt. Het is tijd om even te ontspannen. Laat de zorgen even los en haal die stress uit je lijf. Je hebt in de kerstvakantie tijd om te rusten, je accu even op te laden. Dat is hard nodig want stress put je uit. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk is stress een slijtageslag. Als je te veel stress hebt ben je vatbaarder voor ziektes. Je krijgt allerlei lichamelijke klachten en je kunt uiteindelijk overspannen raken of een burn-out krijgen. “RELAX eet een appel” zeg ik wel eens tegen mijn dochter die midden in de pubertijd zit.

Sommige keuzes zijn al gemaakt
Denk je dat je baas op kerstavond gaat beslissen of jij contractverlenging krijgt? Dat heeft hij of zij al veel eerder besloten.
Twijfel je aan jezelf of die ene grote klant in het nieuwe jaar nog klant is? Als je klanten tevreden zijn dan gaan ze niet van vandaag op morgen weg. Je had dan vooraf al signalen opgemerkt.
En targets halen voor het einde van het jaar? Zet eens op papier wat je echt moet doen voor het einde van het jaar en.. wat je kunt doorschuiven. Ik weet zeker dat je dan tijd over hebt en je target makkelijk haalt.

Zo, nu heb je vakantie!

Schakel je telefoon uit. Geen telefoontjes over werk, geen mails, geen whatsapp van je collega’s. Gewoon even lekker familie en vrienden om je heen.
Lezen is ontspannen. Lezen schakelt je buitenwereld uit. Heerlijk die rust. Lees je niet graag? Luister dan muziek of een voorleesboek.
Wandelen en uitwaaien. De kerstvakantie is een mooie tijd om even lekker te wandelen. Veel mensen hebben twee weken vrij. Neem de auto en zoek onbekend terrein op. Ga eens wandelen langs de kust of in het bos. Ik ben pasgeleden nog in Vijlen geweest. 10 kilometer gewandeld met de hond en na afloop lekkere erwtensoep gegeten bij het Hijgende Hert in Vijlen. 

Denk je bij bovenstaande tips; “mij niet gezien ik moet echt rusten”. Ga dan een dagje de sauna in. Via ODS kun je mooie dagjes sauna boeken. 

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en geniet van je dierbaren om je heen.

Nog wat lekkers eten in je vakantie?
Spelt-spaghetti met groene aspergetips, rucola sla en geraspte oude kaas.
Kook de spaghetti volgens het etiket, roerbak de aspergetips, giet de spaghetti af en doe deze onder de aspergetips. 
Meng de rucola eronder en rasp de kaas eroverheen. Als alternatief kun je ook zongedroogde tomaatjes er onder doen.

André Mostard is Sportvoedingscoach en al meer dan 30 jaar actief in de sportwereld. André schrijft voor ODS regelmatig een stukje met goede praktische tips om je goed te voelen!
Sportvoedingscoach André Mostard