Wat doe jij bij tegenslagen?

17 november 2021
17 november 2021

Wat doe jij bij tegenslagen?

Soms zit het tegen. Soms lopen dingen anders. Soms krijg je niet wat je wilt of lukt het niet zoals je had verwacht. Wat ga je dan doen? Ik neem jullie even mee in een persoonlijk project van mij: de koop en verbouw van ons huis.

De planning
Toen we in april een huis kochten wisten we dat we er niet meteen in konden wonen. We maakten provisorisch een keukenblokje en we douchten bij familie en vrienden. We moesten even enkele leidingen verleggen en een badkamer en keuken bestellen. Binnen 2 maanden dachten we dat te kunnen regelen.

De offertes
Je laat een aantal aannemers komen die eigenlijk geen tijd hebben. Ze maken offertes waarvan je stijl achterover valt. Sommigen komen niet eens opdagen. Wat nu? Zonder keuken en badkamer kun je niet normaal leven. Het zat even tegen maar we vonden een uitweg. Het duurde alleen wat langer.

Aan de slag
De juiste man met het juiste personeel biedt zich aan! We krijgen een mooie offerte en ze gaan meteen aan de slag. Het niet-zichtbare leiding en afvoerwerk was in slechte staat. Alles moest vervangen worden. De gestuukte wanden waren mooi maar door het vervangen van de leidingen moest ook het stucwerk opnieuw gedaan worden. Het liep dus niet zoals we verwachtten.

COVID maakt het niet makkelijker
Tijdens de drukke bouwwerkzaamheden bestelden we ook nog een badkamer en keuken. De badkamer ging redelijk goed maar de keuken was uitdagend. Deze is namelijk 40 m2 groot. Als je in de coronaperiode een keuken moet uitzoeken die geen doorsnee keuken is, dan is dat lastig. Via internet kun je van alles doen maar als je een keuken kiest wil je de kastjes, apparaten en materialen zien en in je handen hebben. Ook daarin zijn we uiteindelijk geslaagd. Met speurwerk en het gebruik maken van ons netwerk vonden we de juiste leverancier en nu hebben we een prachtige keuken. Het loopt dus niet altijd zoals je wilt of zoals je gewend bent. Maar uiteindelijk komt het goed.

Resultaat kost tijd
Levertijden van 6 tot 8 maanden zijn normaal geworden. Waarom duurt het zolang? Vraag je je dan af. Moet ik mijn bestelling annuleren of moet ik toch rustig afwachten? Toen zijn we in gesprek gegaan en hebben onze situatie duidelijk gemaakt en we vertelden dat ons keukenblokje van 1 bij 1 niet de oplossing is voor een langere periode. De levertijd van 6 maanden kon gelukkig verkort worden naar 3 maanden! in die 3 maanden had het aannemersbedrijf hard doorgewerkt, de hele badkamer werd voorzien van nieuw leidingwerk, afvoeren, elektra, vloerverwarming, tegelwerk en sanitair. Gelukkig hadden ze ook op tijd de keukenruimte klaar voor het plaatsen van de nieuwe keuken. Op de afgesproken dag werd de keuken geleverd en geplaatst!

We zijn heel blij met het resultaat ook al heeft het ons bloed, zweet en tranen gekost.

Moraal van dit bouwverhaal

In de afgelopen 1,5 jaar was niks zeker. Dat zal in de toekomst ook zo zijn. Wat vandaag groen is kan morgen plotseling rood zijn. Als het tegen zit of even anders loopt dan je had gehoopt, is dat erg vervelend. Zeker als je er niks aan kunt doen. Probeer dan niet in problemen te denken maar in mogelijkheden en oplossingen.

Zo is het ook met je gezondheid, je voeding en je beweging. Zeg niet “het lukt me niet”, “lust ik niet” of “heb ik geen tijd voor”. Stel jezelf eens de vraag:
“Wat kan ik wél doen om het resultaat te behalen?”
“Wat kan ik wél eten wat lekker en gezond is?”
“Wanneer kan ik wél iets meer aan beweging doen?”

Als je die vibe er in 2022 in houdt, merk je dat het een stuk makkelijker gaat. Lukt het niet alleen, zoek er dan een professional bij die je kan helpen. Alleen, maar ook samen, kun je het gewenste doel behalen!

Ik wens je fijne feestdagen,
André

Wil je in december genieten van een lekkere salade die je warm én koud kunt eten? Dan is dit een heerlijk recept.

Pastasalade met gerookte zalm, spinazie en avocado

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
  2. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Halveer en ontpit de avocado en snijd in blokjes. Snijd de gerookte zalm in repen.
  4. Meng in een kom de pasta met de gerookte zalm, doperwten, spinazie en avocado. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout en schep de salade op een bord.

Wil jij André voor jou inschakelen via ODS Vitaal? Kijk dan hier.