ODS Runboost

Informatie

ODS Runboost

Loop je regelmatig hard en wil je graag sneller en beter leren hardlopen?!

Samen met de ervaren en ruim gekwalificeerde coaches van Edosports werk je 16 weken lang aan je snelheid, looptechniek en kracht. Na 16 weken loop je beter en sneller en heb je een hoop kennis opgedaan die je helpt bij verdere trainingen in de toekomst! Een investering waar je voor altijd profijt van hebt!

De inhoud:

 • 2 Begeleide looptrainingen per week
 • 2 Begeleide Krachttrainingen
 • 16 Weken persoonlijk trainingsschema
 • 3 Meetmomenten
 • Fysieke screening bij Chiromotion
 • EDOsports hardloopshirt
 • Inspanningstest (optioneel) - via ODS met korting 

Instapcriteria & fysieke screening

Omdat het belangrijk is dat je voldoende ´belastbaar´ bent en we uiteraard blessures willen voorkomen hanteren we een aantal instapcriteria, namelijk: 

 • 10 km in 50 minuten (heren)
 • 10 km in 53 minuten (dames)
 • Je loopt het afgelopen half jaar minimaal 2x per week.
 • Je hebt een sporthorloge

Daarbij werkt Edosports samen met hun partner Chiromotion. Alle deelnemers kunnen daar terecht voor een gratis, korte fysieke screening om mogelijke blessures voor te zijn.

Praktische informatie

Start: 8 Januari 2024

Trainingsdagen: 

 • Woensdag: 19.00 uur 
 • Zondag: 9.00 uur

Locatie: EDOsports Home, Maastricht

Wat houdt het in?

Sneller hardlopen gaat niet vanzelf. Het vraagt om een investering op het gebied van kracht en techniek die dusdanig uitgebalanceerd is dat je beter en sneller wordt en niet geblesseerd raakt.

Ons traject vangt aan met een gezamenlijke informatieve kick-off avond en looptest. Vanaf de week erna neem je wekelijks deel aan twee gezamenlijke looptrainingen waarbij we veel aandacht besteden aan looptechniek en interval. Daarbij is er in week 1 en week 9 een gezamenlijke krachttraining waarbij je een aantal krachtoefeningen uitgelegd krijgt. Tijdens de trainingen word je begeleid door een van de ervaren coaches.

Daarnaast ontvang je van Edosports een persoonlijk trainingsschema met daarin loop- en krachttrainingen die je zelfstandig uitvoert. Dit trainingsschema wordt aangeboden in ‘Trainingpeaks’, een online platform waarin je ontwikkelingen op de voet worden gevolgd.

Het traject wordt afgesloten met een gezamenlijke deelname aan een 5 kilometer hardloopwedstrijd. Een mooie gelegenheid om een mooi nieuw persoonlijk record neer te zetten…

Trainingsschema en trainingszones

In de trainingen en trainingsschema’s werkt Edosports vanuit je persoonlijke trainingszones. Trainingszones zijn een indeling van het inspanningsniveau waarop een training kan worden uitgevoerd. De zones worden uitgedrukt in tempo, hartslagritme of power. Een sporthorloge met hartslagmeter of powermeter is hiervoor noodzakelijk.

Je trainingszones worden bepaald naar aanleiding van je looptest in de eerste week. Een meer nauwkeurige manier om je zones en drempelwaarden te bepalen is middels een inspanningstest. Deze is voorafgaand aan de cursus optioneel bij ons te boeken tegen een gereduceerd tarief.


Hardlopen
Beweging

Heerderdwarsstraat 29a
6224 LS Maastricht

Abonnementen

Locatie

Als ODS-lid starten bij ODS Runboost?

Meld je vandaag nog aan!

Andere aanbieders in de categorie Hardlopen